Snel even Siem Reap
Blijf op de hoogte en volg Floris
20 December 2006 | Cambodja, Khett Siem Reab
De dag erop per taxi naar het nabijgelegen tempelterrein: Ankor Wat. Dat is een enorm terein met verschillende tempelcomplexen, waarvan de meest bekende, je raadt het al, Ankor Wat is. Een dagtocht biedt de mogelijkheid een redelijk deel van deze cultureel verantwoorde steenhopen te aanschouwen, fraaie steenhopen dat wel. Ondanks dat het concept van cement al bekend was voor 1000 na Christus in deze regionen, heeft met toch niet de moeite genomen dit handige smeerspul te gebruiken om te zoregn dat de steenhopen hier en daar wat verzakkende zijn. Wel wordt er driftig gerenoveerd om er een nog groete toeristentrekpleister van te maken. En zonder gekkigheid: dat is de moeite. Zeker als je bedenkt dat Angelina Jolie in haar strakke alter ego Lara Croft daar rondgerend heeft in haar zeer realistische avonturen in Tomb Raider. Helaas zijn de gouden schatten er niet meer, op een enkele Boeddha na.
Nette jongens als we zijn, stukkie wierook geofferd aan de Boeddha, stukje Dollar aan de wierook verkoper, voor ieder wat wils. En zo wat rondgeslenterd door de (deels door enorme bomen overgroeide (jaja, ook weer fraaien kieken geschoten, kom maar bekijken in Boston)tempelcomplexen. Persoonlijk hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) was een kletspraatje met een jonge monnik ergens hoog in de Ankor Wat tempel: de jongen wou heel graag Engels oefenen met ons. Mooi ook om te zien hoe zijn broertje en zijn student (die hij sansriet leerde) bewonderend keken hoe hij Engels met ons sprak.
De avond de Aussies gelaten en romantisch met ons tweenen gaan eten. Dat soort dingen duren natuurlijk nooit lang, binnen no time zaten twee uitermate gezellige (voor 1 zelfs in de ruimste zin van het woord) Briste dames naast ons, met wie we nog naar onze loungeplek van de avond ervoor teruggekeerd zijn. Helmers testosteron begint ook op te spelen, want met name hij zet momenteel in op vervolgdates. Dus e-mail uitgewisseld en gaan pitten.
De dag erop waren we wel klaar in Siem Reap en werd het tijd voor de hoofdstad: Phnom Penh. Deze opgezocht per uitermate comfortabele bus. Enige minder comfortabel aspect aan de bus was de schetterende televisie die Cambodjaanse karaoke speelde, de ene hit na de andere, uiteindelijk gevolgd door een soort van comedy, een mix van Bassie en Adriaan (goh, wie zou de boef zijn) en de Dikke en de Dunne. Na al deze hilariteit kwamen we net na zonsondergang aan in een donker Phnomh Penh!
24 December 2006 - 15:04
Mriekje:
Nou begrijp ik het... Je hebt wel een kabeltje voor je fototoestel, maar je zet gewoon geen foto's op je site zodat we ze allemaal gezellig in Boston komen bekijken..! ;-P Ik kom heus wel hoor!!!! (Kan natuurlijk niet voor de rest van je vriendenkring spreken, die misschien iets verder moeten reizen.. ;) )
XM