Leve Los Angeles
Blijf op de hoogte en volg Floris
16 Januari 2007 | Verenigde Staten, Los Angeles
De dag erop: de 15de reeds, bij de Budget een Economy wagentje gehaald, wat in Amerika dus een Ford Focus betekent. Tot Melle's frustratie doen ze aan leeftijdsdiscriminatie en mocht hij niet rijden en dus diende ik onze nieuw verworven gadget de 8 baans lanen van LA uit te navigeren op naar: LAS VEGAS! Na slechts 3 keer fout rijden en een rit van 6 uur bleek Las Vegas alles te zijn wat je ervan verwacht: over de Strip gereden op naar ons hotel (de Stratosphere) en de ene na de andere kermis gepaseerd: Parijs, New York, Rome 2000 jaar geleden, het Circus en zo nog wat casino's. De verwachtingen dus hoog gespannen. Een uurtje in de rij staan later kregen we een prima kamer in het Stratosphere hotel, dat het laatste grote casino op de Strip is. De attractie van de stratosphere is dat het de hoogte uitkijkpost van de VS is, dus een flinke toren! Maar dan die casino's van binnen: wat een deprimerende bende: niets van die Robert de Niro's die aan fraaie tafels de spelletjes staan te controleren, maar apatische ouderen die achter rinkelende en toeterende machines staan in de hoop wat pennies uit zo'n masjien te halen. En dan lijken al die casino's op elkaar. Van binnen is de New York New York nauwelijks te onderscheiden van het Circus of the Ceasar's. Niets romantiek, wel een hoop achtbanen (anders doe je als casino niet mee). Twee dagen (zo lang zijn we er geweest) was meer dan voldoende om door deze gekkigheid te lopen. Wel iets wat je eens gezien wilt hebben, al hebben we geen cent vergokt, te onaantrekkelijk. Eten en drinken is er relatief goedkoop, net als overnachten, maar naast casino's en Celine Dion (voor de ouderen onder ons) is er weinig te beleven.