Paradijselijk Pak Chong - Reisverslag uit Pak Chong, Thailand van Floris Foijer - WaarBenJij.nu Paradijselijk Pak Chong - Reisverslag uit Pak Chong, Thailand van Floris Foijer - WaarBenJij.nu

Paradijselijk Pak Chong

Blijf op de hoogte en volg Floris

08 December 2006 | Thailand, Pak Chong

Na een busreisje van krap 2 1/2 uur aangeland in Pak Chong waar ware 'friends' ons al opwachtten met een offer that we could not refuse. Uiteraard erop ingegaan, het zag er prima uit. 1 1/2 dag tour en prima accomodatie en redelijk betaalbaar. Dus krap een uurtje later in een prima aircon kamer met ons 3-en en 2 uur later al onderweg naar bezienswaardigheden in de omgeving! Het middagprogramma bracht ons langs een bronnetje, aardig, en een tempel en een grot, ook prima. Onze gids was dusdanig enthousiast en vertelde een hoop over het Boeddhisme, wat het zowiezo al de moeite waard maakte. Het festijn werd afgesloten met een bezoek aan de BadCave, een grot waaruit om zes uur stipt (keurig geregeld hoor) miljoenen (ik overdrijf niet) vleermuizen naar buiten vlogen om zich te vullen met vliegjes en ander ongediertje gedurende nacht. Een eindeloze strom van vleermuizen vloog inderdaad om zes uur sharp naar buiten en deze stroom zou minimaal twee uur duren volgens onze gidsen! Aangezien wij lager in de kringloop staan dan de muggen, hebben we na een half uur geaaaaht en geooooht te hebben ons goddelijke lijf in veiligheid gebracht (Deet is ook een verzinsel van de industrie als er veel muggen zijn) en ons naar de NightBazaar gesleept om daar heerlijk van alles en nog wat te proberen, waarvan de afkomst onduidelijk was en ons ook niet kon worden uitgelegd. Heerlijk gegeten!! Natuurlijk waren we na deze inspannende bezigheden dusdanig moe dat we enkele biertjes later ons neerstortten in ons heerlijke koele kamer. De volgende ochtend vroeg uit de veren om ons richting het national Park te begeven. WOW GAAF! 2 geweldige wattervallen gezien en 2 wandelingen gemaakt met leuke gidsen, makaken gezien, andere aapjes gehoord, fraaie vogels gezien, een schorpioen die de weg overstak en als hoogtepunt aan het einde van de dag een setje wilde olifanten naast de weg. Ook een I almost died ervaring, aangezien een van de mannetjes niet zo te spreken was over onze Pickuptruck en op ons afrende. Na een eerste in veiligheid breng actie en wat gelach van de gidsen werd het mannetje pas echt link en zette de vaart erin, waarop we werkelijk wegscheurden, weg van de fantjes. Nou ja, iets om niet te vergeten in ieder geval. Daarna nog een olifant op de weg gezien, waar we wat meer voorzichtigheid betracht hebben. Een geweldig en inspannende dag dus. Heerlijk geslapen de de dag erop benut per terin terug te keren naar Bangkok en S&S achter gelaten in Ayutaya. Hier nu het blogje bijgewerkt en morgen Helmer oppikken. Nu eens een hapje eten!
U hoort van mij!!!

• 08 December 2006 - 20:31

Harry Horlings:

Ha die Floris.
    Vanaf nu gaan we in Zuidwolde ook verder jullie indrukwekkende belevenissen in het Verre Oosten volgen. Ik weet trouwens niet of je de eerste dagen erg veel aan Helmer hebt. Volgens mij is hij nog aardig kapot van zijn reis naar Arabië.
    Maak er wat van samen!We volgen jullie met plezier en doe ook Helmer de groeten van het thuisfront.

Harry Horlings

• 10 December 2006 - 12:51

Ruud Horlings:

ja inderdaad gevolgd gaat er worden, kom maar door met stoere verhalen en foto's. Hier Sinterklaas en eerste kerstdiner achter de rug. Waar gaan jullie de festdagen vieren?
    Groet,
    Ruud

• 10 December 2006 - 13:55

Jose:

Hoi Floris, net terug uit Ierland lees ik met veel plezier al je onderhoudende verhalen, goddank dat je op tijd wegkwam bij die olifanten. Volgens mij zijn ze in staat om een auto te verpletteren. In Ierland veel stormen gehad electriciteit viel geregeld uit, maar niet getreurd er was een lekkere houtkachel en veel kaarsen. Verder veel gewandeld en mooie tochten gemaakt door de Black Valley. En natuurlijk bijgeklets met Maria, Ed en Jan die daar voor zijn doen heel rustig en tevreden zit. Zijn huis is voor een groot gedeelte klaar. Hij gaat nu met de electriciteit beginnen.
    Floris tot gauw, groet Helmer..
    Liefs José

• 10 December 2006 - 18:05

Marion Scalongne:

Hallo Floris,
    leuk om je verhalen te lezen, lekker genieten dus. In het stukje China, wat nog net op jouw kaartje te zien, zit Tim (Kunming). Goede reis en ik blijf je volgen.
    Groeten Marion

• 11 December 2006 - 10:35

Ankie:

ha, Floris ,het is hier nat endonker, typisch voor- kerstnarigheid,dus ben erg jaloers op je. Gisteren inAustralie warmste dag ooit op die datum, 42 graden, komt zeker door al die bosbranden.Je weet je avonturen beeldend te verwoorden, ikgeniet met je mee, liefs Ankie

• 14 December 2006 - 09:12

Jet:

Hallo Floris,
    Dit adres van Jose gekregen en redenen genoeg bedacht om het te lezen.
    Wat heerlijk dat je nu eindelijk kunt genieten van Thailand na een periode van hard werken. Fijn dat je ons allemaal laat meegenieten.
    Heel veel plezier bij het opdoen van al die indrukken.
    Groetjes vanuit Oldenzaal,
    Jet