Back in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Floris Foijer - WaarBenJij.nu Back in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Floris Foijer - WaarBenJij.nu

Back in Bangkok

Blijf op de hoogte en volg Floris

06 December 2006 | Thailand, Bangkok

Na Chiang Rai was het duidelijk weer tijd voor de grote stad en diens bezienswaardigheden. Na een uitermate vroeg vertrek uit een heerlijk koel Chiang Rai, arriveerde ik snel en voorspoedig in de natte sauna die Bangkok heet. Na me in het meste budgetvriendelijke hotel te hebben ingeschreven (150 Baaaht, no ploblem sil) en mijn kot (hokje 2 vierkante meter, gedeelde beperkte faciliteiten) al snel het aangename gezelschap opgezocht van Sander en Simone, die me aan het begin van de mainstreet van de backpackers opwachtten. Na ze Khoasan Road te hebben geshowed zijn we per taxi naar het koninklijk paleis en een fraaie tempel afgereisd met een fraaie met smaragden afgewerkte Boeddha. Alles werd hier klaargestoomd voor de grote dag van 5 december, de verjaardag van de koning, gele bloemetjes, vlaggetjes, het mag wat kosten! Na paleis en tempeltje afgezakt naar Siam square, het winkelcentrumgebied, waar een volledig gekoelde toren afgevuld stond met Porches, Ferrari's, Spykers, Guccimeuk, Rolexjes (echte dit keer, schijnt) en andere onzin waar je je goeie Bahtjes niet aan wilt spenderen. Wel leuk om te kaiken en niet the kohpen. Er moeten dus ook extreem rijke Thai zijn! Nou ja, leuk voor het contrast. Hapje gedaan in de kelder van de toko, met wel normale Thaise prijzen en de wereld aan keuze van Thaise heerlijkheden!
De avond ons verplaatst naar de zuidelijke nachtmarkt, waar de meuk en toeristische snuierijtjes aanmerkelijk betaalbaar waren en ze ogenzienlijke dezelfde rolexjes tegemoet lachtten, YES Sil, leally qality Loxex, toch maar vanaf gezien! Enkele biertjes gedaan om ons genoeglijk samenzijn te vieren en daarna gingen we ieder ons respectevelijk hotel opzoeken, ik mijn cheapo room en zij hun superdeluxe hotelkamer (omn even aan het Thaise te wennen). De nacht liggen meeveren op elke medehotelgenoot die thuiskwam, aangezien de houten vloer er niet al te dik was en brakjes opgestaan en me verdiept bij de plaatstelijke reisburootjes voor toertjes naar het Yaei National Park. Na de conclusie bereikt te hebben dat het handiger was om er op basis van "Zelf Doen" heen te gaan het hotel van S&S opgezocht en ze van mijn conclusies op de hoogte gebracht. Eensgezind over de plannen voor de dag erop de verjaardag van de koning in stijl gevierd (alledrie netjes in het geel) door een bezoek te brengen aan traditionele Thaise huisjes (museumpjes) en de Wat Phoo met de 46 meter lange liggende Boeddha, fraai fraai. Een ware queeste uitgevoerd door non tourist Bangkok op zoek naar eten en uiteindelijk in de tourist area toch wat gegeten (schijtluizen dat we zijn, wat de boer niet kent....) en daarna door naar de main road waar IEDEREEN rijendik in het geel gehuld stond te wachten op de luttelee 30 seconden plezier van het voorbij rjiden van de koning. En inderdaad: de beste man kwam voorbijrijden en de Thai joelden, wel netjes bescheiden en respectvol naar hun heerser, zwaaiend met gele en Thaise vlaggetjes. Daarna was het duidelijk tijd om gezellig tezaam te zingen, een leidje of 3 en het geheel van de festiviteiten werd afgesloten met een geweldig indrukwekkend knetterend en knallend vuurwerk waarbij de smog verdubbeld werd! Hierna gingen de Thai naar huis en wij trachtten tevergeefs een cocktailtje te scoren, maar op de verjaardag van de koning werd niet gedronken. Gelukkig leek bier dusdanig op appelsap dat we dat wel (niet uit de fles) mochten drinken van de barkeepster. Uurtje later S&S de taxi ingewerkt en teruggestuurd naar hun hotel. Zelf weer een brakke verende nacht doorgebracht in een kamer die zelfs voor diCaprio in the Beach te krap geweest zou zijn. Woensdagochtend via het paradijselijke hotel van S&S vertrokken naar het busstation om de Airco bus te pakken naar Pak Chong. Appeltje eitje! Reizen is zo gemakkelijk hier!