Bericht uit Bangkok
Blijf op de hoogte en volg Floris
13 November 2006 | Thailand, Bangkok
De eerdergenoemde Qantas-kist wist ons met weinig moeite naar Bangkok te navigeren en daar begon de pret pas echt. Uiteraard me ten zeerste voorgenomen me niet mee te laten sleuren in de eerste de beste dubieuze taxi en verdomd, dat lukte nog ook. Na wel de eerste de beste ATM geplunderd te hebben de 'gewone' metertaxi gevonden met een zeer vriendelijke, zeker niet Engels sprekende, chauffeur. Gelukkig hield deel van de service in dat de mensen op het vliegveld de door mij aangegeven bestemming op een stukje papier schreven in het Thais. Daardoor zonder al te veel problemen in de buurt van mijn hostelletje geraakt, al was het laatste stukje even stress, toen we ergens strandden in een verlaten steegje en de chauffeur het ook niet wist. Mijn Thais was net zo goed als zijn Engels en dus met wat gebaren weer terug richting de weg, waar we goed bleken te zitten.
Alleen reizen is vreemd, maar best prima. Toch meteen maar wel afgesproken met een Nederlands meisje dat al langer in Thailand aan het reizen was - Lotte - met wie ik naar het zuiden zal gaan. De eerste avond met Lotte doorgebracht in het aangename gezelschap van Tessa, een kleuterklasgenootje uit Friesland, die Friesland verruild heeft voor Bangkok.