Liefs uit Londen
Blijf op de hoogte en volg Floris
12 November 2006 | Verenigd Koninkrijk, Londen
9 november ben ik laat in de middag afgereisd naar Londen, vanwaar mijn wereldreisticket zou beginnen. Dus dan een wereledreis maar beginnen in een wereldstad: Londen. Ik heb weer eens het genoegen en de luxe een vriendin te hebben in (de buurt van) Londen - Anouschka - waar ik terecht kon. Zij woont in een dorp(je) net iets ten westen van Londen. 10 november dan ook aangegrepen om Londen te bekijken: De grote Ben, het huis van het parlement en niet te vergeten de Towerbridge. Een bezoek aan Londen is niet compleet met een bezoekje aan een standup comedian in een cafeetje en zo schiet de dag voorbij.
Na een kalme zaterdag - Anous moest een wedstrijd rennen - de zondag angegrepen om een van die twee grote universiteitsdorpjes te bezoeken: Oxford. Zeker ook de moeite waard, temeer omdat het een zeer lange geschiedenis heeft, waar enkele musea an gewijd zijn. Verder een museumpje bezocht over de geschiedenis van (hoe kan het ook anders) de wetenschap: allerlei astronomsiche hulpmiddelen, die op de slaapkamer niet zouden misstaan, uit de vroege middeleeuwen stonden daar uitgestald. Verder klokwerken en heel veel vieze troep die men vroeger slikte tegen hoesten of andere kwaaltjes: geen wonder dat de mensen jong doodgingen.
De dag afgesloten met een eindeloze securitycheck op Heathrow: het gewone volk werd als misdadigers bij elkaar gedreven in een soort van megatent om daar groepjesgewijs lansg de veiligheid geleid te worden, met de belofte dat je geen vloeistoffen in je tasje had. Uiteindelijk toch in de Qantas-kist beland die me naar Bangkok bracht....